POCTIVÁ VOĽBA PIVA

PILSNER URQUELL

Čapujeme tankový, nepasterizovaný plzeňský ležiak Pilsner Urquell. Pri tankovej technológii sa pivo Pilsner Urquell nečapuje z klasických sudov, ale z väčších, originálnych nerezových tankov s objemom 5 alebo 10 hl. Nepasterizované pivo dovezené z plzenského pivovaru v tepelne izolovanej cisterne sa stáča do nepriepustného sterilného vaku, ktorý je vo vnútri tanku. Tomuto systému sa odborne hovorí „bag-in-box“. Zlatý mok sa čapuje tlačením vzduchu na vak.

Hviezda sládkov

Každoročne sme oceňovaní prestížnou Hviezdou Sládkov, ktorá potvrdzuje, že u nás je o pivo postarané dokonale.

História

V roku 1842 sa zrodil ten pravý originál

Sládok Josef Groll totiž v októbri 1842 uvaril úplne iné pivo, ako bolo dovtedy v Plzni zvykom. Väčšinou prechádzali vrchným kvasením a boli nestálej kvality. Groll v Plzni ale uplatnil svoje znalosti varenia spodne kvaseného ležiaku, teda piva vyrábaného za pomoci spodných kvasníc pri teplotách okolo 10 ˚C, ktoré nakoniec nechá 30 dní ležať a zreť. Čo je dôvod, prečo sa mu hovorí ležiak.

Majstri výčapní

OVLÁDAME VŠETKY

spôsoby čapovania

Hladinka, šnyt alebo mlieko. To isté pivo ale 3 rôzne chute. Vyskúšajte všetky a nájdite si to svoje.

hladinka

Hladinka

Šnyt

Mlieko