
Poctivá voľba piva
Čapujeme tankový, nepasterizovaný plzeňský ležiak Pilsner Urquell. Pri tankovej technológii sa pivo Pilsner Urquell nečapuje z klasických sudov, ale z väčších, originálnych nerezových tankov s objemom 5 alebo 10 hl. Nepasterizované pivo dovezené z plzenského pivovaru v tepelne izolovanej cisterne sa stáča do nepriepustného sterilného vaku, ktorý je vo vnútri tanku. Tomuto systému sa odborne hovorí „bag-in-box“. Zlatý mok sa čapuje tlačením vzduchu na vak.
História

V roku 1842 sa zrodil ten pravý originál
Sládok Josef Groll totiž v októbri 1842 uvaril úplne iné pivo, ako bolo dovtedy v Plzni zvykom. Väčšinou prechádzali vrchným kvasením a boli nestálej kvality. Groll v Plzni ale uplatnil svoje znalosti varenia spodne kvaseného ležiaku, teda piva vyrábaného za pomoci spodných kvasníc pri teplotách okolo 10 ˚C, ktoré nakoniec nechá 30 dní ležať a zreť. Čo je dôvod, prečo sa mu hovorí ležiak.
Tankové pivo

Tankový Pilsner Urquell
To najlepšie a najčerstvejšie je pivo nepasterizované, dovážané v špeciálnych cisternách priamo z pivovaru. U nás v Hodovni je následne uchovávané v objemných tankoch, ktoré sú v chladiacich boxoch so stálou teplotou 6-10 °C. Tankové pivo neprichádza do styku so vzduchom ani iným plynom a uchováva si tak najvyššiu kvalitu.
Spôsoby čapovania
Hladinka
Pivo čapované na „hladinku“ je typické hustou krémovou penou. Pena je na rozdiel od suchej „čapice“ mokrá a plná piva, na povrchu jemná a rovná. Po napití kreslí po stenách pohára krúžky, tzv. hladinky. Dôležité sú správne teploty čapovaného piva a skla, do ktorého čapujeme. Výsledkom je pivo s ideálnou teplotou 7°C so správnym pomerom piva a krásnej peny.
Plzeňská hodovňa
OBJEDNÁVKA JEDLA A PIVA
- Telefonicky na +421 948 656 456 alebo online
- Osobný odber alebo donáška
- Malacky zdarma
- Okolie do 20km min. odber 20EUR
- Platba v hotovosti, stravnými lístkami alebo kartou
Online
objednávka
